Humlefangeren

Humlefangeren

0.00

Janne S. Drangsholt

ISBN: 9788210051128
Pris: kr 349,–
273 sider
Utgitt: 2011

Norske Rakel ankommer Tokyo. Hun kjenner ingen, og forstår lite. Så mottar hun et mystisk brev med noen uforståelige skrifttegn. Ikke lenge etter møter hun filmstudenten Saeki, som hun flytter inn hos, men uten å komme ordentlig inn på ham. Og det er mer enn språk og kultur som skaper avstanden mellom dem. Gradvis skjønner Rakel at Saeki har en kobling til giftgassangrepet på Tokyos undergrunnsbane. Dratt mellom fascinasjon og frykt må Rakel ta et valg.

Humlefangeren er en roman om terror, om det uforståelige, om det magiske, om kjærlighet. Og om å finne seg selv i det fremmede.

Quantity:
Add To Cart
En debutant med velutviklet fortellerinstinkt. Historien drives rytmisk fremover og gjør boka vanskelig å legge fra seg.
— Erle Marie Sørheim, Dagbladet
Troverdig om Tokyo-terror. Drangsholt skriver sobert og virkningsfullt om terrorangrepet mot Tokyos undergrunnsbane i 1995.
— Ellen Sofie Lauritzen, Dagsavisen
Språkføringen er ledig og rik, vi får skarpe blikk på japansk språk og tenke- og væremåte. Ikke minst er Humlefangeren et godt portrett av en både tøff og sårbar ung kvinne som vender fremmedfølelse til større selvinnsikt.
— Rolf Enger, Bergens Tidende
Målbevisst om psykisk krise, kjærlighetslengsel og terroristjakt i japansk ramme.
— Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
Fortellingen har en tradisjonell struktur og er original og frisk når den beveger seg inn på temaet fortolkning.
— Ragnfrid Myhr, Trønder-Avisa
Balansert romandebut med bra blikkfang på kontrasten mellom norsk selvopptatthet og den kollektive bevisstheten i japanske sinn.
— Stein Roll, Adresseavisen