Hullet han krøp ut av

Hullet han krøp ut av

0.00

Vidar Sundstøl

ISBN: 9788210056864
Pris: 349,-
100 sider
Utgitt januar 2019

Bøkene hans utgjør syv centimeter av bokhyllen, men han skriver ikke lenger. I stedet har han begynt å snakke med seg selv. Han har et barn det er knyttet store utfordringer til, og kona hans er så sliten at hun knapt rekker å slukke nattbordslampen før hun sovner.

I det siste har han begynt å tenke tilbake på det mennesket han var før debutboken ble antatt. Og jo mer han tenker på ham, desto sterkere trer skikkelsen fra den gangen frem, helt til han ikke lenger er sikker på hvem som lever hans eget liv.

Hullet han krøp ut av er en spøkelsesfortelling, en kunstnerroman, en historie om ensomhet og om lengsler som til slutt bryter gjennom forestillingene og kryper ut i virkeligheten.

Last ned høyoppløselig omslag her.

Add To Cart
Sundstøl lykkes med det meste i denne romanen. ... Det går an å assosiere til så vel Olaug Nilsens «Tung tids tale» og til Lars Amund Vaages «Syngja». ... samtidig skiller Vidar Sundstøls tilnærming seg helt ut – original og foruroligende som den er.
— Leif Ekle, NRK
Mye er badet i tristesse, men på en munter-komisk måte. ... Og når unge kvinners «ugifte fingre» svever «som spede asparges over byens fortau» skjønner man at denne romanen også spiller på et vakkert, lyrisk register.
— Jannecken Øverland, Klassekampen Bokmagasinet
Sundstøl mistet skrivelysten etter sin siste bok, men er nå tilbake i en helt annen verden enn krimsjangeren, noe han mestrer forrykende godt. ... Sundstøl skriver svært billedlig, og til tider nærmest poetisk.
— Thea Rosef, Universitas
Vidar Sundstøls roman står frem når bokvåren skal oppsummeres. ... Jeg’ et og de andre som danser sammen i dysfunksjonaliteten og lengselen, leverer innsikt, drøfter store, almengyldige spørsmål og har observasjoner som får deg til å brette eselører på sidene, bla tilbake for å lese, stoppe opp og stave enkelte av setningene som et barn oppdager skrift for første gang. Du forbløffes over hvordan det er mulig. Kunsten ligger i å si akkurat nok.
— Vidar Kvalshaug, BOK365.no (Terningkast fem)
Boka har fått merkelappen «roman», og ho fungerer som ei samanhengande forteljing, men teksten er bygd opp av korte tekster med stor poetisk kraft. Den tidlegare krimforfattaren har sjølv hevda at han har gått lei av ein sjanger der plottet tar nesten all plass i den skapande prosessen. Det skal vi vere glade for, og han må gjerne gå vidare på den litterært sett meir utfordrande vegen som Hullet han krøp ut av viser at han beherskar.
— Hilde Vesaas, Dag og Tid