Hotell Montebello

Hotell Montebello

0.00

Rebecca Wexelsen

ISBN: 9788210056628
Pris: 349,-
190 sider
Utgitt januar 2019

Når du er frisk, er det ingen som passer på deg; det forventes at du skal passe på deg selv. Du skal prestere og være morsom og sosial. Du skal tjene penger og ta eksamener og forelske deg i den rette og låne mens renten er lav og spise riktig, men ikke for mye, og trene riktig, men ikke for mye. Du skal feste og aldri gå glipp av noe, og drikke, men ikke for mye.

Ingen veier deg og sjekker blodverdiene dine og spør om du er trøtt eller uthvilt eller redd eller likegyldig. Når du er frisk, er det ingen som spør deg om noe som helst. Du er ikke i trygge hender.

Du kunne like gjerne ikke eksistert.

Med svart humor og et godt blikk for våre svake sider leverer Rebecca Wexelsen en overbevisende romandebut om sykdom, ensomhet og tilhørighet.

Last ned høyoppløselig omslag her.

Add To Cart
Gjennom jeg-personen Nina har Wexelsen laget et skarpt og humoristisk blikk på sykehustilværelsen. ... Med sine mange treffende bilder og vittige kjappe tone, virker «Hotell Montebello» avvæpnende på denne sykdommen vi alle frykter. (Terningkast fem)
— Cathrine Krøger, Dagbladet
Rebecca Wexelsen skriver morsomt om alvorlige tema. ... Selv uten kreftsykdommen hviler Wexelsens velfungerende komikk på en sår tristhet. Dette er en vellykket romandebut, og ulikt denne anmeldelsen er den også utstyrt med en svært god slutt.
— Klassekampen Bokmagasinet, Ola Innset
Det er originalt av forfattaren å bruke noko så ekstremt som kreft for å skildre einsemd. ... Det er trist å lese om denne unge, håplause jenta, men i det heile er Hotell Montebello likevel ein lett roman, skriven med ein ung og frisk penn. Kreften og einsemda blir balansert med skarpe karakterskildringar eller nærast karikaturteikningar, vaflar og humoristiske situasjonar.
— Katrine Judit Urke, Dag og Tid
På en humoristisk måte får forfatteren fram det paradoksale i hvordan hotellet også er et miniatyr av samfunnet utenfor. ... Her er forelskelser. Lengsler og drømmer. Vart beskrevet. Wexelsen formidler skjebner og tanker som berører.
— Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen
“Hotell Montebello” imponerer som debutroman – og er kanskje særs god kost for oss som snart sovner på lesesalen. ... en bok for å le og å gråte, for å trøste seg på studenthybelen med (med en øl, kanskje, som Nina drikker tilfredsstillende mye av). ... Det er bare å glede seg.
— Stine G. Bergo, Universitas
Forfatteren skriver godt og hun behandler såre og alvorlige tema på en utmerket måte. ... Jeg fikk umiddelbart sansen for Nina og flere av de andre bikarakterene vi møter på, og hvem kunne trodd at det fantes mange morsomme episoder å spore på en avdeling for alvorlig syke folk.
— Beathe Solberg, beathesbibliotek.no
Det som kunne blitt en trist fortelling om ensomhet kamufleres av intelligent, subtil galgenhumor. ... Ensomhet, gjenkjennelighet, humor og kreative metaforer burde være gode nok grunner til å plukke opp boken. Om dere enda ikke er overbevist: Jeg lover dere, avslutningen er prikken over i’en.
— Eli Gjengstø, Elikkensbokhylle
Å balansere det uendelig tragiske opp mot det intelligent galgenhumoristiske er en kunst de færreste er forunt å mestre. Wexelsen mestrer det til fingerspissene, og det gir en nesten surrealistisk lytteopplevelse. At hun i tillegg unngår fella for opplagte eller lettvinte avslutninger, ja det gjør meg mer enn godt fornøyd. Boka anbefales varmt og hjertelig!
— beritbok.blogspot.com