Herfra til Hiroshima

Herfra til Hiroshima

0.00

Sunniva Lye Axelsen

ISBN: 9788210056994
Pris: 389,-
299 sider
Utgis mai 2019

Herfra til Hiroshima følger vi hjemmehjelpen Ingrid som jobber i en liten drittkommune. 

Hun har brukt livet på å nedbetale foreldrenes gjeld etter at de kjørte seg i hjel, og vil bare være i fred.  

Helt til den dagen Thomas dukker opp hjemme hos en av pasientene hennes. For første gang vil noen være sammen med Ingrid, men når hun får noe å miste, blir livet vanskelig å håndtere. 

Ingrid blir mer og mer sjalu, og da Thomas etter hvert gjør det slutt, rett før de skal på jorden-rundt-reisen de har planlagt i et år, bestemmer Ingrid seg for å følge etter ham. 

Ingen skriver som Sunniva Lye Axelsen. De kvinnelige hovedpersonene hennes er desperate, fintfølende og urokkelige. Nattsvart humor, drivende spenning og vakkert språk gjør Herfra til Hiroshima til en høylitterær stalker-roman.

Omslagsdesign: Anders Bergesen

Last ned høyoppløselig omslag her.

Add To Cart
Uten tvil burde jeg ha lest romaner eller noveller av Sunniva Lye Axelsen tidligere. Kritikere som Sigmund Jensen og Ane Farsethås, eller Marta Norheims bok «Oppdateringar frå lykkelandet» (2017), burde for lengst overbevist meg om hennes unike evne til å blande litterære klisjeer med humor og vold på innsiktsfulle måter. ... Underveis viser Sunniva Lye Axelsen også hvor god hun er til å skrive dialoger. Ingrids evne til å avbryte eller forandre retninger på samtaler er uimotståelig.
— Tom Egil Hverven, Klassekampen Bokmagasinet
Det unike persongalleriet gjør «Herfra til Hiroshima» til medrivende lesning fra første stund. Axelsens mørke humor og satiriske snert kommer tidlig fram, blant annet i en hysterisk scene fra Helse- og Sosialetatens over middels dekadente julebord.
— Håvard Røsæg, NRK
Herfra til Hiroshima er en velskrevet historie som tar mennesket på alvor. Den er underholdende og absolutt en roman jeg vil anbefale for late dager i solsengen.
— Tine Sundal, tinesundal.blogspot.com