Henrettelse med elefant

Henrettelse med elefant

0.00

Per Schreiner

ISBN: 9788210055492
329,-
123 sider
Utgitt 2016

Pia og Espen har en gang vært kjærester. Nå skal Espen flytte sammen med Cathrine, som inntil nylig bodde sammen med Hallvard. Hallvard på sin side vurderer om han skal innlede et forhold til Marianne. Espens far, Agnar, er enkemann. Han har en hund som heter Poppy, selv om den egentlig var Gerd sin, kona som nå er død. Det hender han savner henne, men ikke så ofte. Cathrines foreldre, Ingrid og Morten, jobber som skue spillere i stykker som Espen liker, men ikke helt forstår. Cathrine hverken liker eller forstår dem. Morten drømmer om elefanter som tråkker ham i hjel, men han vet ikke hva det skal bety.

Henrettelse med elefant er en kjærlighetsroman om mennesker som ingen greier å elske.

 

Last ned høyoppløselig omslag her

Add To Cart
Teksten er i stor grad basert på velskrevne og skarpt observerte dialoger som henger nøye og logisk sammen med karakterenes tankeverden. ... Per Schreiner har tidligere skrevet tv-manus sammen med Erlend Loe. Det er lett å se at de to forfatterne kan fungere i samme setting. Schreiners absurd-mørke tilnærming til det moderne livet er allikevel skarpere i kantene
— Leif Ekle, NRK
Henrettelse med elefant er nydelig komponert. ... Teksten virker mettet, men uanstrengt. Les den sakte, la scenene synke inn. Schreiner stopper i tide, men den observante leser dikter videre. Når det skjer, vet vi at litteratur fungerer som den skal.
— Vidar Kvalshaug, Dagsavisen
Språket er enkelt og stillferdig, stil og stemning er ispedd en mild melankoli og mørk humor. En av bokens store styrker er dialogene, som effektivt portretterer personene. ... Sammen med en underliggende anelse av uhygge, som gjør at den tilsynelatende hverdagslige normaliteten fornemmes truende, gjør dette Henrettelse med elefant til en fin og tankevekkende liten roman.
— Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad
Per Schreiner fanger inn levende menneskers ulike livssituasjoner, alt mens de drømmer om en bedre eksistens. ... Her er både svart humor og reflektert hverdag, elementer som treffer oss alle mer eller mindre nærgående. Per Schreiner senker intelligente duggdråper over et landskap som rommer mye av oss alle.
— Jon Terje Grønli, Gjengangeren