Heimdal, California

Heimdal, California

0.00

John Erik Riley

ISBN: 9788210050794
Pris: kr 399,–
880 sider
Utgitt: 2011

Den norskamerikanske kjendiskokken Balder Mehamn får plutselig et spektakulært sammenbrudd på direkteoverført tv. Sammenbruddet fører til at han delvis mister hukommelsen. Mens debatten om hans kulturpersonlighet og matfilosofi raser i mediene, stenger Balder seg inne i leiligheten sin og forsøker å rekonstruere livet sitt ut fra brokker av minner, og en mengde saker han finner om seg selv på nettet. Hvem er egentlig Balder Mehamn, og hva har skjedd med ham? Historien som avdekkes er mer dramatisk og sammensatt enn man først skulle tro.

Heimdal, California er en sjelden roman i norsk sammenheng. Den er både morsom og inderlig, satirisk og ektefølt. Gjennom en rekke sprang i tid, rom, sjanger og stil sneier den innom californisk motkultur, amerikansk arbeiderklasse og moderne økosofisk tenking. Vi får innblikk i gamle terrorbevegelser, Battlestar Gallactica, seksuelle eskapader, fotoutflukter, slalåmturer i ørkenen, Pro-Ana slanketips og levereglene til VHEMT. Men først og fremst handler Heimdal, California om etikk, tilhørighet, og om evnen til å leve med seg selv. For hva er det Balder flykter fra? Og er det mulig å finne et slags hjem i flukten?

Quantity:
Add To Cart
Den store beretningen om Norge møter kjærlighet, frykt, terror, fall og gjenreisning og blir den største fortellingen som er skrevet på norsk i min levetid.
— Vidar Kvalshaug, Aftenposten
Et løft som vil kreve sin plass i lang tid fremover.
— Leif Ekle, NRK P2
På forbilledlig vis får den indirekte frem at våre forestillinger om renhet, det være seg i et rent språk, en ren nasjon, et rent folk egentlig er fiksjoner og utopier. Virkeligheten består av blandingsformer, som for eksempel denne romanen, og det gjør Heimdal, California til god, politisk litteratur.
— Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende
Riley sparker godt fra seg i en underholdende, kreativ og slu tekst.
— Ellen Sofie Lauritzen, Dagsavisen
Jeg tror kunnskap, kaos, selvbevissthet, selvkritikk, refleksjon, ironi, håp og håpløshet preger veldig mange av John Erik Rileys samtidiges liv, og at forfatteren med denne boken har grepet noe av tidsånden.
— Alexandra Irene Larsen, Fædrelandsvennen
Glem dramatikken i «Hellstrøm rydder opp». Kjendiskokken i Rileys nyeste roman tar hele verden og vel så det med seg i undergangsgryta. John Erik Riley har ikke akkurat lagt ambisjonene på hylla i sin ferskeste roman, en murstein på over 800 sider, nesten uhåndterlig i fanget. Kokekunst og apokalypse går hånd i hånd – ikke bare med hverandre, men med samfunnskritikk, historie, identitet, kjærlighet og meningsproduksjon.
— Mari Nymoen Nilsen, VG