Francis Meyers lidenskap

Francis Meyers lidenskap

0.00

Henrik H. Langeland

ISBN: 9788205376618
Pris: kr 369,–
Utgitt: 2007

Lidenskap, litteratur, tapte manuskripter og fordekte følelser er sentrale elementer i den litterrære spenningsromanen til Henrik Langeland. 

Den 53-årige litteraturprofessoren Francis Meyer tror han lever godt med sitt tilbaketrukne aleneliv til han en dag, på første forelesningsrad, oppdager Nadia Reza Lindtner. Hun er 26 år gammel, hun er norsk-iransk masterstudent, og hun vil ha ham som veileder. Eller vil hun noe mer?

Samtidig blir Francis trukket inn i den besnærende oppdagelsen av et 300 år gammelt Petter Dass-manuskript – som raskt skal vise seg å romme mer enn noen aner…

Quantity:
Add To Cart
Francis Meyers lidenskap var en stakket stund også min, og fortellingen om tildragelsene i hans liv er simpelthen den mest helstøpte og spennende norske underholdningsromanen jeg har lest.
— Terje Thorsen, Dagbladet
Forfatteren har igjen skrevet en rik og mangslungen bok, som tidvis gnistrer av vidd.
— Terje Stemland, Aftenposten
La det derfor også være sagt at «Francis Meyers lidenskap» faktisk fungerer som en ren «page turner». Etter først å ha fastslått at forfatteren har et perfekt gehør for faglig skvalder, kan man skumlese seg gjennom dialogene, som inneholder mye av dette, og man sitter igjen med en slags spenningsroman der selv de mange transportetappene er morsomme nok.
— Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
[...] en roman som ikke bare byr på leseglede og spenning, men også på satiriske utfall, på humor og på lidenskap for litteratur.
— Turid Larsen, Dagsavisen
Henrik H. Langeland, mannen bak salgssuksessen “Wonderboy”, har med “Francis Meyers lidenskap” skrevet en underholdende roman, ispedd treffende karakteristikker av typiske universitetsmennesker i typiske universitetssituasjoner.
— Gro Jørstad Nielsen, Bergens Tidende
Francis Meyers lidenskap er noe i nærheten av en fullendt underholdningsroman. [...] vil Francis Meyers lidenskap utvilsomt, i hvert fall for undertegnede, stå igjen som en av årets beste romaner ...
— Kjetil Røed, Morgenbladet
Det er først og fremst underholdende og velkomponert, og lagene er mange. Likevel er det en grunnleggende lett ironisk distanse til teksten som preger hele romanen. Kanskje er det derfor det er så lett å la seg rive med og stadig humre av Francis Meyers følelsesballett.
— Mari Nymoen, Adresseavisen
Hans beretning om den 53-årige litteraturprofessoren Francis Meyer, som fra kateteret møter den ildfulle og mystiske studinen Nadia Reza Lindtner, er både spennende, lærerik og morsom.
— Audun Vinger, Natt og Dag
Med Francis Meyers lidenskap vil Henrik H. Langeland både underholde og opplyse. På elegant vis lykkes han.
— Jakob Lothe, Minerva
[...]det er fristende å sammenligne med alskens oppskrytt krim og si at FML er like spennende som en krimroman (uten mordet). Det er godt håndtverk, som også gir et realistisk innblikk i akademias introverte verden.
— Torolf E. Kroglund, Agderposten