Fortellingen om øde

Fortellingen om øde

0.00

Ida Hegazi Høyer

ISBN: 9788210054754
Pris: kr 329,–
220 sider
Utgitt: 2015

«Midt i det eneste havet, i det svarteste dypet, i det sterkeste lyset, i den voksende blå og levende avstanden, har jordskorpa revnet og sprengt seg, ramlet og reist seg, og kastet sitt innerste brennende oppover, utover - til en øy.»

Slik begynner den underlige og dypt fascinerende fortellingen om tannlegen Carlo, som trekker ut alle sine tenner og forlater et komfortabelt liv i mellomkrigstidens Europa til fordel for en tannløs eneboertilværelse på en øde øy i Stillehavet. Det går ikke lang tid før han får uvelkomment besøk av et eventyrlystent ektepar, og med ett er det sosiale gnisninger på den lille øya. Bedre blir det ikke når en eksentrisk baronesse slår seg ned på stranden med sitt mannlige harem. Kampen for tilværelsen er knallhard, og det er vanskelig å si hva som er mest truende: mennesket eller naturen.

I sin fjerde roman, som er inspirert av virkelige hendelser, skriver den prisvinnende Ida Hegazi Høyer frem et mikrosamfunn som dirrer av konflikt, og som viser hvor smått det menneskelige blir i kontrast til naturen selv.

Quantity:
Add To Cart
Fortellingen om øde er en usedvanlig god roman. Historien, språket og menneskene som befolker den. Alt stemmer.
— Gabriel Moro, VG (terningkast 5)
Morgenbladet kåret henne til en av Norges beste forfattere under 35 i mai, og denne boka viser på alle måter hvor riktig det valget var. Historien om øde kan, og bør, bli hennes endelige gjennombrudd, også internasjonalt.
— Erle Marie Sørheim, Dagbladet (terningkast 5)
Hegazi beskriver svermernes møter med den tropiske virkeligheten med innlevelse og betydelig menneskekunnskap.
— Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
Ida Hegazi Høyers fjerde roman er en spennende fortelling om ensomhet og fellesskap, lagt til en levende tropisk øy.
— Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
Fortellingen om øde er både humoristisk og alvorlig, språket vakkert og meningsmettet. Attpåtil er handlingen svært spennende og karakterene tankevekkende.
— Julie Kalager, Universitas
Med hjelp av ei spennande historie, og med god oppbygning, var dette spennande og underhaldande å lese.
— Janne Merete Bøyum, Studvest
Denne prosaen har en integritet og kraft som suger meg inn, og som bør få dem som etterlyser mer fantasi og fortellerglede i norsk samtidslitteratur, til å sukke av tilfredshet.
— Tina Åmodt, Klassekampen
Boka er ikke til å legge fra seg.
— Valerie Kubens, Fædrelandsvennen (terningkast 6)
I enda sterkere grad enn tidligere viser Høyer seg som en gnistrende god forteller. Samtidig er det noe dypt originalt over denne historien; den er både underholdende og spennende, men rører samtidig ved en både gripende og vesentlig tematikk.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Ida Hegazi Høyer skriver ærlig, rått og levende. Dette er absolutt et av høstens litterære høydepunkter.
— Katinka Sletten, Kamille
Måten historien er fortalt på, syder av originalitet og et fortellertalent av de sjeldne! Denne boka anbefaler jeg varmt!
— Rose-Maries litteratur- og filmblogg
Dr. Ritter og de andre fantastene må oppleve at det ikke faller noen naturlig å vende tilbake til naturen. Og dét demonstrerer Ida Hegazi Høyer med all kunstnerisk tydelighet i sin teknisk elegant utførte fortelling, i et medrivende språk, og der også øya får tale med.
— Jan Askelund, Stavanger Aftenblad (terningkast fem)