Flaskeladden i Eskimopolis

Flaskeladden i Eskimopolis

0.00

Magnus Grova Søilen

ISBN: 9788210056826
Pris: 389,-
372 sider
Utgitt februar 2019

En mann under akutt gjeldsforfølgelse prøver desperat å holde kreditorene fra livet ved å selge sin bestefars isdagbok fra en ekspedisjon i 1932, der norske forskere og sjømenn reiste til Grønland for å hevde norsk suverenitet.

Bestefaren var en uthungret forfatter som levde av å samle tomflasker i det kriserammede mellomkrigs-Bergen. I håpløs kamp mot fattigdom og nederlag ser han til sist ingen annen utvei enn å knytte sin personlige skjebne til datidens storpolitiske spill.

Magnus Grova Søilens debutroman tegner et fascinerende bilde av 1930-tallets tidsånd og ishavsimperialisme.

Last ned høyoppløselig omslag her.

Add To Cart
Forbløffande romandebut. ... B-gjengen av ein ekspedisjon kjem til syne gjennom eit fantastisk språk. … Resultatet er unikt, og uvanleg leseverdig. Om farfar og barnebarn i romanen rotar det til, så har Søilen gjort eit framifrå arbeid.
— Marta Norheim, NRK
Hvilke ord! Hvilke bilder! Søilen har skapt en dypt original jeg-figur.
— Henrik Keyser Pedersen, Klassekampen Bokmagasinet
Er du mett av den pretensiøse polarlitteraturen og likar smart harselering over macho-nasjonalistisk identitet, med svært fiks og leikande språkbruk, så er dette boka for deg. ... Det beste med romanen er språket. Det er ei blanding av hundre år gammalt bokmål ispedd bergenskdialekt med ord og vendingar eg aldri har høyrt før. Det er veldig ofte morosamt.
— Kristin Auestad Danielsen, Stavanger Aftenblad