Ensom planet

Ensom planet

0.00

Birgit Alm
ISBN: 9788210056284
Pris: kr 349,–
108 sider
Utgitt 2018

Karianne befinner seg i den kommunale boligen til sin tidligere nabo Boris. De har hatt lite kontakt i årene som har gått siden de delte dusj og do i en falleferdig bygård, og Karianne har klatret noen skritt oppover siden den gang. Nå har hun nettopp fått vite at Boris er død, av alle ting på en reise til Kina, og som en av Boris' «nærmeste» har hun fått den tvilsomme æren av å rydde opp i dødsboet.

Etter hvert som Karianne går gjennom Boris' etterlatenskaper, blir det klart for henne hvor skjør den er, grensen som skiller de vellykkede av oss fra taperne. Og Karianne har landet på den riktige siden. Eller har hun egentlig det?

Last ned høyoppløst omslag
Omslag: Egil Haraldsen og Ellen Lindeberg / EXIL

Add To Cart
Ein fin, enkel og lågmælt roman om den store einsemda. (...) Bra, Birgit Alm!
— Odd W. Surén , Dag og Tid
(...) eg vil ha meir! For det er mange som skriv om psykisk smerte, men få som set dei inn i ein samfunnskontekst. Alm er både sensitiv nok og skarp nok til å dra slike linjer.
— Merete Røsvik, Klassekampen
Det er et imponerende velformet og velfungerende stykke litteratur Birgit Alm har klart å presse sammen på drøye hundre sider. Det er språklig presist og effektivt, uten noen gang å virke tørt.
— Turid Larsen, Dagsavisen
En sår og spenstig roman fra underklassesynsvinkel.
— Jan Askelund, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)