ene | barnet

ene | barnet

0.00

Ida Hegazi Høyer

ISBN: 9788210056932
Sider: 200
Pris: 349,-
Utgitt høsten 2019

Barnet kommer til verden. Hun er ikke sikker på hvem som er faren, det finnes flere kandidater, men betyr det noe? Med barnet blir også den sosiale kontrakten satt på ny. Omgivelsene hevder sin rett til å mene noe om alt – om oppdragelsen, om morskapet – alt som skal til for at barnet skal bli en samfunnsborger.

Ikke uten kjærlighet, men først og fremst med et pragmatisk instinkt, står hun overfor det store eksperimentet. Hun er kanskje ikke som mødre flest, men hun gjør sitt beste. Men hvordan tar man egentlig vare på et barn i møtet med en verden som setter alt inn på å besette det?

Med ene | barnet har Ida Hegazi Høyer skrevet et morsportrett utenom det vanlige. En radikal roman om det radikale i å få barn. Om det absurde i samfunnslivet. Om den spente hinnen mellom individet og fellesskapet. Og om enkeltmenneskets selvstendighet i sin ytterste konsekvens.

Ene | barnet har en løs sammenheng med Høyers forrige roman ene | skissen, men de er selvstendige verk som kan leses helt uavhengig av hverandre.

Omslagsdesign: Aud Gloppen

Last ned høyoppløselig omslag her.

Add To Cart
Ida Hegazi Høyer er en høyst original stemme det alltid er verdt å lese. ... Høyer er en mester i å skildre menneskemøter, i å skrive sanselig og analytisk på samme tid. Hun har et blikk på verden som føles friskt og bejaende og en stemme til å bære det frem. ... I det hele tatt er det mye å undres og glede seg over i «ene | barnet». Terningkast fem
— Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG
Kvinne velger å få et farløst barn i besk og god roman. ... Hun kan skrive harde setninger som er fulle av svart humor, hun gjør underfundige observasjoner og viser minst av alt noen respekt for det ordinære familielivet som danner bakteppet for kvinnens alenegang i “ene | barnet”. ... Heldigvis overlates ikke leseren til det monotone småbarnslivet. Høyer skaper spenning og variasjon ved hjelp av fire ulike mannlige karakterer.
— Ingunn Økland, Aftenposten
Den som skal ha utbytte av å lese «Ene-Barnet» av Ida Hegazi Høyer, må ha sans for det aparte. ... Og det skal hun ha, Hegazi Høyer, hun formidler denslags mesterlig. ... Både i form og innhold er romanen ukonvensjonell og eksperimentell – en boring inn i tosomheten med et lite barn som er prisgitt hennes dysfunksjonalitet. Boka er urovekkende og ubehagelig. Terningkast fem
— Valerie Kubens, Fædrelandsvennen