En redegjørelse for reisestipendet 2010

En redegjørelse for reisestipendet 2010

0.00

Henrik Nor-Hansen

ISBN: 9788210052897
Pris: kr 299,–
80 sider
Utgitt: 2012

En redegjørelse for reisestipendet 2010 synes umiddelbart å være en selvbiografisk roman, men Henrik Nor-Hansen fikk ikke noe reisestipend i 2010.

En norsk forfatter forelsker seg i en avdød kvinne i Toronto. Det skaper et begjær som undergraver allting. Han står på terskelen til noe grunnleggende uavklart; i forfatteryrket, i selvforståelsen, i omgangen med andre, i seksualiteten, og, ikke minst, i teksten han selv skriver.

«Jeg ville formulere noe meningsløst. Jeg kunne jo se at løvtrærne i midtrabatten stod stille, med de store kronene delvis inn i hverandre. De var simpelthen bare der. Men hvor kom fiksjonen inn i bildet? Jeg visste ikke. Jeg lå våken om natten og funderte på dette. Toronto drev rundt meg i mørket. Det var nå kommet inn en avstand, en helt ny distanse. Jeg så ut i grålysningen, på kontorblokkene som reiste seg langsomt over hustakene. Jeg skjemtes da over det jeg bare kalte mine egne skriverier. De hadde ingen plass. De hadde ingen mening.»

Quantity:
Add To Cart
Henrik Nor-Hansen har skrevet En redegjørelse for reisestipendet 2010 på 86 små sider [...] her er angst og ubehag nok til å fylle en atskillig tykkere bok. Men Henrik Nor-Hansen berger både seg selv og sitt prosjekt. Og dermed også leseren.
— Rune Hallheim, Aftenposten
Romanen er stramt formet og bæres av en stemme som fascinerer.
— Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad