En del av historien

En del av historien

0.00

Ellen Mari Thelle

ISBN: 9788210050725
Pris: kr 369,–
540 sider
Utgitt: 2009

Det nærmer seg jul, 2006. Elise Falck er i Andenes for å fullføre masteroppgaven sin i historie. Men til fiskeren Erik-Aslak forteller hun at hun er marinbiolog. Snart tror lokalbefolkningen at hun er kommet til Andenes for å studere vågehval. At det er derfor hun er der.
Men det er bare en del av historien.

Debutant Ellen Mari Thelle har skrevet en billedsterk, kunnskapsrik og fengslende roman om å forstå avgjørende hendelser i fortiden og sin egen plass i historien.

Hva er det som beveger et menneske til store og alvorlige handlinger?
Og hvordan kan man ende med å såre den man elsker?

Quantity:
Add To Cart
Ellen Mari Thelle debuterer med en lang, tett og spennende roman. Det er sjelden jeg har lest en så sikker, moden og allerede etablert debut. Og jeg kan ikke annet enn å glede meg til fortsettelsen.
— Linda Kaspersen, Adresseavisen
(...) ei bok som røpar eit uvanleg stort, litterært talent. Språkleg er forfattaren suveren.
— Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen (Terningkast fem)
Fengslende debut om hvordan man skal forholde seg til fortiden for å bli en del av sin egen historie. (...) En del av historien er en godt skrevet og fengslende hval av en debutroman, på hele 538 sider. Man blir sugd inn i et univers av personer og hendelser som nekter å slippe taket før du har lest romanen ferdig. Det er noe med denne boken, det er noe Thelle vil fortelle.
— Nordis Tennes, Universitas
Det er lett å la seg imponere av debutanten Ellen Mari Thelle og hennes murstein av en roman... Ellen Mari Thelle klarer veldig raskt å etablere spenning og driv i fortellingen.
— Turid Larsen, Dagsavisen
Har du først begynt å lese denne boken, legger du den ikke fra deg.
— Terje Stemland, Aftenposten
Hun har et godt språk, hun har fått til en urovekkende driv. Og hun har en helt særegen form for humor.
— Cathrine Krøger, Dagbladet
Språket i romanen er nydelig, Thelle er en debutant med stålkontroll over stoffet sitt og hvordan hun presenterer det for oss lesere. (...) Jeg kommer ikke til å nevne Knausgård når jeg snakker om Ellen Mari Thelle, ikke fordi jeg mener hun ikke fortjener det, men fordi jeg mener boka er god nok i seg selv, Ellen Mari Thelle er god nok i seg selv. La Ellen Mari Thelle være Ellen Mari Thelle, det holder for meg.
— Linn Strømsborg, bloggen Bokmerker.org
Thelles tekst inneholder mange vakre tankespring og fine bilder, Elises assosiasjonsrekker er mer som et nett; de er vagt knyttet sammen, men stikker av gårde til alle kanter: barndomsminner, plutselige innfall, korte glimt av erkjennelse; nye, aparte forestillinger. Under ligger en fortelling om langvarig sorgprosess, om indre kaos og forsøk på å flykte fra sin egen historie.
— Silje Bekeng, Klassekampen

En del av historien i media:

Universitas: Hval som ikke slipper taket