En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv

En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv

0.00

Mari Kjos Hellum
ISBN: 9788210054808
Pris: kr 349,–
120 sider
Utgitt våren 2018

En liten komedie om selvmord

En søndag kveld i april forsøker Glenn Johansen å henge seg selv i et rør i garasjen. Han har etter nøye overveielser kommet frem til at livet ikke lenger er verdt å leve. Men dessverre for Glenn knekker røret, og han ender opp på det harde betonggulvet ved siden av sin slitne Toyota Avensis. Hva nå?

Glenn jobber som mellomleder i en mellomstor industribedrift, hvor han ser den ene kollegaen etter den andre stige forbi ham i gradene. Han er nylig separert fra Anita, som har funnet seg en ny mann. De har ingen barn. Med unntak av hans interesse for bøker om Den andre verdenskrig, er det få gleder i livet hans. Likevel er noe forandret.

For hvordan ser tilværelsen ut for en mann som allerede har forsøkt siste utvei? Med hvilket blikk betrakter han sine medmennesker? Finnes det igjen noen illusjoner om kjærlighet og lykke? Eller er lykken nettopp denne: å få sine illusjoner revet vekk?

En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv er en morsom, skarp og filosofisk roman om det største og tåpeligste av alt: meningen med livet.

Add To Cart
“En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv” er en kjapt lest, frisk debut som fungerer knirkefritt etter premissene den selv legger. En veldreid og morsom roman om et menneske som reiser seg - mot alle odds. (Terningkast fem)
— Maya Troberg Djuve, Dagbladet
Her er boka for deg som savner Erlend Loe på sitt beste. ... «En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv» er ei lett og underhaldande bok om å akseptere seg sjølv ... perfekt på late, varme dagar på stranda.
— Katrine Judit Urke, Dag og Tid
En fabelaktig debutroman
— Valerie Kubens, Fædrelandsvennen
Jeg er ikke i tvil om at Mari Kjos Hellum med dette har skrevet en av årets mest solide debuter, en fornøyelig roman som vil kunne leses og likes av mange.
— Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet
Mari Kjos Hellum har skrevet en beskt morsom bok om ensomhet i mengden og om å finne seg sjæl – sånn på ordentlig. ... Og det er kombinasjonen av besk humor og eksistensiell viktighet som gjør En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv til en god bok.
— Ine Lavik, Littkritikk.no