Elster, Andresen, Dahl

Elster, Andresen, Dahl

0.00

Per Schreiner

ISBN: 9788210055942
Pris 329,-
176 sider
Utgitt 2017

Det finnes tre hytter. Hytta på fjellet etter moren, hytta i skogen etter faren, og til slutt konas hytte ved sjøen. Hver påske, sommer og jul tilbringes feriene med de ulike onklene og tantene, fetterne og kusinene, som alle også har sine hytter på det samme stedet. Og hver påske, sommer og jul gjelder det å finne balansen mellom nærhet og avstand. Eller som den navnløse hovedpersonen sier: «Hvis jeg må velge en favorittdag i året, vil dagen da vi drar hjem fra påskefjellet komme høyt på listen.»

Elster, Andresen, Dahl er en morsom og mørk roman om familien, om umuligheten av å unnslippe slekters gang, om rollen man tvinges til å spille på det stedet der en families mekanismer kanskje aller best kommer til syne: på hytta.

Add To Cart
«Elster, Andresen, Dahl» er en kostelig samtidsskildring med få, men uventede virkemidler. Den virker som en tørr, liten gjennomgåelse av gjennomsnittsferier og eiendomsskifter, men klarer å fortelle noe grunnleggende om forvaltning av fortid og nærhet og fremmedhet mellom slektninger.
— Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
Det er elegant, sofistikert og kjølig konstaterende. Alt er ikke bare lettbeint moro. Selv om romanen utmerker seg med sin humor, holder Schreiner opp et avslørende speil som det ikke alltid er like bekvemt å se seg i.
— Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)