Døtre

Døtre

0.00

Eva Aagaard

ISBN: 9788210057014
Pris: 349,-
140 sider
Utgitt 2019

Ingen har snakket ordentlig om hva som var i veien med Mona, men etter at hun begår selvmord, begynner kvinnene i familien å bevege seg i ulike retninger. Moren Inga velger fornektelsen, søsteren Britt vil samle Monas venner til samtaler for å finne ut av hvordan livet hennes egentlig var og hva som kunne vært gjort annerledes. Og Britts datter Mira blir overlatt til seg selv i forsøket på å finne ut av sitt eget tenåringsliv med alt det innebærer, i skyggen av de sterke skikkelsene i generasjonene over seg. Kanskje har hun mer av Mona i seg enn folk tror?

Eva Aagaards Døtre er en roman som undersøker forholdet mellom galskap og normalitet, sannhet og selvbedrag, og frykten for at det finnes en slags arvesynd i familien.

Last ned høyoppløselig omslag her.

Omslagsdesign: Grim Erland Lyng Svingen

Add To Cart
Dette er en roman som er gjennomarbeidet og som ikke tværer ut eller roter seg bort. Den forteller historien om søstrene Mona og Brit, og særlig om Brits datter Mira, på en likefrem og god måte.
— Ola Jostein Jørgensen, Littkritikk.no
Eva Aagaard skriver lavmælt om fornektelse og psykisk sykdom i familien. ... Slike taktile scener antyder begynnelsen på et forfatterskap vi absolutt bør holde et øye med.
— Hanne Kristin Wolden, Klassekampen Bokmagasinet
Aagaard fører et presist, behersket språk, og røper et tilsvarende presist blikk for ungdommers oppførsel og grunnleggende usikkerhet.
— Leif Bull, Bokvennen Litterær Avis
Eva Aagaard bruker et flott språk, og skildrer utenforhet, ensomhet og mental sykdom med respekt og troverdighet. Døtre anbefales på det varmeste!
— tinesundal.blogspot.com
Et fint og ikke minst troverdig portrett av hvordan livet i en dysfunksjonell familie kan utarte seg. Jeg tenker også at dette er en roman som viser hvordan psykisk sykdom kan gå i arv gjennom flere slektsledd og at det også finnes et håp om en lysere tilværelse tross alt. Temaer som forfatteren behandler med stor respekt.
— beathesbibliotek.no