Det som en gang var jord

Det som en gang var jord

0.00

Simon Stranger

ISBN: 9788210054136
Pris: kr 299,–
167 sider
Utgitt: 2015

Byen er okkupert, og rundt den er det reist en mur. Bare et minimum av matvarer slipper gjennom. Det finnes ingen veier ut eller inn, bortsett fra én. I all hemmelighet jobber Mikael med å grave ut en tunnel til den andre siden. Doktorgraden hans er det ingen som har bruk for, men han kan grave, og han kan bære. 

Når tunnelen åpner, blomstrer byen på ny. Plutselig har befolkningen mat å velge mellom. Plutselig kan Mikael finne spor av glede i blikket til Miriam. Kan kjærligheten deres reddes? Og Isak, den lille sønnen deres, vil han kunne oppleve noe annet enn beleiring og vold? Håpet om å slippe vekk og starte på nytt tvinger Mikael til å ta et valg som bryter med alt han står for. Men finnes det egentlig valg i situasjonen han befinner seg i? 

Det som en gang var jord er en roman om en verden ikke langt fra vår egen. Det er en roman om ikke å gi slipp, om lengselen etter det tapte, og om å holde håpet levende, selv i det mørkeste mørke.

Simon Stranger (f. 1976) debuterte i 2003 med romanen Den veven av hendelser vi kaller verden. Han har senere utgitt flere romaner og barnebøker og er oversatt til tolv språk. Han ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2014 for ungdomsromanen De som ikke finnes.

Quantity:
Add To Cart
Den er et praktstykke av et kunstverk, et kammerspill av en roman i 17 kapitler over tre avdelinger, med en kjernefamilie som de tre viktigste aktørene. Skriften er økonomisk, gjennomsiktig klar, handlingen både emosjonelt og konkret spennende.
— Jan Askelund, Stavanger Aftenblad (terningkast 5)
Simon Stranger forteller en spennende historie, han skriver poetisk og enkelt, men det finnes ingen lettvintheter i denne romanen på 167 sider.
— Atle Christiansen, Aftenposten
Fortellerstilen appellerer sterkt til meg som leser, men det føles som en bagatell i forhold til det viktigste av alt. Jeg blir nærmest blendet av samfunnsengasjementet som ligger i bunn. Det rører noe i meg, utgjør det lille ekstra.
— Ellikkens bokhylle
En meget sterk roman som jeg leste i et eneste jafs for det var plett umulig å legge den fra seg. Språket er vakkert og til tider detaljert i sine beskrivelser av hendelsene. ... en roman som er meget tankevekkende og ikke minst engasjerende, jeg blir både fortvilet og sint, og tårene var aldri langt unna underveis mens jeg leste.
— Beathes bokhjerte
Les Det som en gang var jord! Det er en spennende, skremmende og ikke minst tankevekkende roman hvor så vel moralsk relativisme og religiøs fanatisme som naturens kretsløp blir behandlet.
— Mari Reinholt Aas, Vårt land
Ikke bare skaper Simon Stranger spenning og aktualitet i et fortettet stoff om en nærliggende politisk situasjon. Dette stoffet handler i høyeste grad om moral og det å se og forstå et medmenneske.
— Jon Terje Grønli, Gjengangeren
En liten, men utrolig sterk og tankevekkende roman.
— Tine Sundal, tinesundal.blogspot.no
Årets roman er ei fengslande, intens og engasjerande forteljing frå ei fiktiv okkupasjonssone som minner om Gaza/Vestbreidda.
— Oddmund Hagen, Dag og Tid
En god og meget spennende roman som anbefales på det varmeste.
— Audun Mosevoll, Dagen
Å lese en forfatter med så sterk skrivevilje som Simon Stranger merkes. På et punkt da det blir tydelig at dette ikke er en skildring av en dystopisk fremtid, men en hverdag gjenkjennelig for mange i vår verden, slår kraften inn. Fortvilelsen i farens handlinger, guttens redsel - alt river i leseren og lar også oss kjenne på frykten.
— Nora Nordskar Hoel, Bokvennen
Språket er enkelt, hendelsene detaljert skildret, og engasjementet er sterkt og inderlig i denne lille boken. En av de viktigste bøkene jeg har lest så langt denne høsten, og kanskje den som har berørt meg mest.
— Anne Schäffer, Tara
Slik verden framtrer i dag, er en forfatter som Stranger en ressurs, fordi han skriver om hvordan alt henger sammen med alt på en måte som treffer og engasjerer.
— Therese Tungen, Klassekampen