Den lille fremmede

Den lille fremmede

0.00

Sarah Waters

Originaltittel: The Little Stranger
Oversetter: Preben Jordal
ISBN: 9788210051401
Pris: kr 399,–
Utgitt: 2010

Dette er en spøkelseshistorie som vil få det til å gå kaldt nedover ryggen på noen hver. Forfatterens evne til å kombinere det overnaturlige med skarp sosial observasjon, gjør imidlertid denne boken til en spenningshistorie utenom det vanlige: 

Andre verdenskrig er nylig over. En støvete sommerdag i Warwickshire i Storbritannia blir en lege tilkalt til det avsidesliggende Hundreds Hall, et georgiansk herskapshus som har vært i Ayres-familiens eie i over 200 år. Det en gang så praktfulle huset forfaller: Murvegger raser sammen, hagen er full av ugress og klokken på gårdsplassen har stoppet på ti over halv ni. Eierne - mor, sønn og datter - strever med sine egne konflikter samtidig som de også etter beste evne forsøker å holde tritt med et samfunn og en samfunnsstruktur som er i sterk forandring. 

Men er Ayres-familien hjemsøkt av noe som er mer skummelt og illevarslende enn et privilegert overklasseliv som svinner hen? Hvor lenge klarer man å finne en rasjonell, psykologisk forklaring på de urovekkende hendelsene som finner sted? 

Lite vet doktor Faraday om hvor tett, og ikke minst på hvilket skremmende vis, familiens historie skal bli viklet inn i hans.

Quantity:
Add To Cart
Denne klassiske og samtidig utpenslede spøkelseshistorien er en herlig og overdådig munnfull for grøsserelskere. (...) Selve fortellingen engasjerer, romanen gir en smak av kontraster - som om Jane Austen møtte Stephen King til en middag hos Agatha Christie. (...) Dette er et svart menneskelig drama som fremstår som bygget for en Tim Burton-inspirert filmatisering.
— May Grethe Lerum, VG
En langsomt oppbygget spøkelsesroman som sniker seg inn i bevisstheten. (...) Hennes beskrivelser er inngående og detaljrike, med empati, farge og dybde. (...) skaper hun så en uhygge som setter seg i så vel figurene som leserne.
— Mode Steinkjer, Dagsavisen
De detaljrike skildringene av slott og personer er solide.
— Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis
Hun håver inn priser, sammenlignes med Charles Dickens og selger bøker i bøtter og spann. Skulle du ennå ikke ha oppdaget henne, så prøv «Den lille fremmede». Denne spøkelseshistorien kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på noen hver, men samtidig er det en god skildring av makt og klassetilhørighet.
— Ginni S. Henriksen, KK
Den engelske forfatterinnen Sarah Waters kan skrive. Og hun kan skrive så det skremmer! Den lille fremmede (The Little Stranger) er en førsteklasses og ganske spennende spøkelseshistorie i en slags Edgar Allan Poe-stil.
— leserglede.com
Persongalleriet farger dramatikken og krydrer dialogene...
— Per Magne Midjo, Trønderavisa