De stillferdige

De stillferdige

0.00

Bror Hagemann

ISBN: 9788210052668
Pris: kr 329,–
167 sider
Utgitt: 2012

De stillferdige er Bror Hagemanns tiende roman. Her er han tilbake i det samme landskapet som i gjennombruddsromanen De blyges hus (2002), med samme følsomme blikk for mennesker som går seg vill i sine egne liv.

Fem og et halvt år gammel blir Tonny tatt med på biltur med en venn av moren, og plassert hos et ektepar i nabobygda. Han ser aldri moren sin igjen, og får ingen forklaring på hva som har hendt. Som voksen finner han ut at hun er omkommet i en brann i Sverige. Én dag hører han imidlertid navnet «Mara» uttalt i en butikk på Brandbu, der han er for å lage dokumentarfilm, og husker at mannen i bilen kalte moren noe liknende. Han bryter viktige jobbforpliktelser og oppsøker det avsidesliggende gårdsbruket hvor «Mara» holder til. Det han finner ut der, skal ikke bare kaste lys over hans egen fortid, men gjøre ham til et annet menneske.
 

Quantity:
Add To Cart
En glimrende roman.
— Knut Faldbakken, VG (terningkast 5)
Hovedpersonen kommer på sporet av moren han trodde var død. Mysteriet forfølges med stor innsikt og finfølelse, og ikke minst, sans for spenning.
— Knut Faldbakken, VG
Et lavmælt, velskrevet og fortettet eksistensielt drama – spennende både på det ytre og indre plan.
— Tom Egeland, VG
En av høstens beste norske romaner [...] Mørk, men drivende historie om mennesker som går seg vill i livene sine. Bror Hagemann er bedre enn noensinne.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad (terningkast 5)
Bra driv i thrilleraktig roman om fortidas skygger. [...] En roman som anbefales spesielt til de som ellers bare leser krim.
— Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
Mørk spenning: God innlandsgotikk fra Bror Hagemann.
— Jan Grue, Klassekampen
Godt driv.
— Vidar Kvalshaug, Aftenposten