De skyldfrie

De skyldfrie

0.00

Gaute Heivoll

ISBN: 9788210055171
379,-
369
Utgitt 2016

Sigrid er nitten år da hun møter Embret. Han har nettopp flyttet til bygda som lærer.

Hun lengter ut, bort fra moren og lillesøsteren, Edit. Han ønsker å bli lagt merke til, og få alle rundt seg til å se hvem han egentlig er. I hverandre finner begge det de vil ha, og sammen skal de møte framtiden.

Men livet vil det annerledes. Når katastrofen slår ned, blir Embret og de to søstrene stilt overfor et valg som besegler deres skjebne. Prisen er en løgn som truer med å rive tilværelsen fra hverandre. En løgn som sakte forvandles til en form for sannhet.

De skyldfrie er en roman om fremtidshåp og selvbedrag, om nåde og undergang. Det er roman om lengselen etter å være noe mer enn seg selv, og den snikende erkjennelsen av å være fanget av sine egne valg.

 

Last ned høyoppløselig omslag her.

Add To Cart
Det er fascinerende. Og det er tankevekkende. ... Boka er besk og sår, og fabelaktig lesning.
— Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen
Gaute Heivoll behandler dette dramatiske stoffet med litterær finfølelse og skarp psykologisk sans. ... Romanen viser en forfatter som mestrer et stort og komplisert stoff, servert som spennende og ubehagelig underholdning.
— Turid Larsen, Dagsavisen
Romanen samlar seg om slikt som er viktig for mennesket til alle tider, som kjærleik og sorg, mistru og von, skam og skuld. ... Alt saman vert skildra stillferdig, alvorsamt og med atterhald, og boka kjennest vesentleg, sann og aktuell.
— Odd W. Suren, Dag og Tid
Hos Heivoll har de vare og nære skildringene av vær og vind, årstidenes veksling, solglans og løvfall, en selvstendig, meningsskapende funksjon, som leder tankene hen på Hamsuns syngende og besjelede naturmystikk. ... Mennesker som har det usagte som styringsorgan, lar den alltid skiftende og stundom vagt håpefulle naturen tale for seg. Det er udelt fint gjort av Heivoll.
— Pål Gerhard Olsen, Aftenposten
Enda en solid Heivoll-roman.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Forholdet mellom Embret og moren er knusende godt beskrevet. Selv om relasjonen tar opp lite plass og tilsynelatende utspiller seg på siden av det mer storslåtte dramaet i bygden, framstår den som nøkkelen til Embrets følelsesliv - hans hovmod og frykt for ydmykelse.
— Ida Lødemel Tvedt, Klassekampen Bokmagasinet
Romanen er på mange måter en til tider rolig og udramatisk fortelling, men likevel så uendelig intens. Den river meg med, noen ganger er jeg på nippet til å bli litt deprimert av det jeg leser, men så ser jeg mer og mer at det er selve menneskelivet som ærlig og likeframt brettes ut for meg. Jeg får en ny bekreftelse på at vi er mennesker på godt og vondt. Gaute Heivoll er en forfatter jeg setter høyt, og heller ikke denne gangen skuffer han meg i de forventninger jeg har til hans forfatterskap.
— Audun Mosevoll, Dagen