De håpefulle

De håpefulle

0.00

Nicolai Houm

ISBN: 9788210051319
Pris: kr 349,–
650 sider
Utgitt: 2013

Familiesaga, kunstnerroman, samfunnsportrett og kjærlighetshistorie. Humor, sorg, fortvilelse og håp. Slekt, svik, sentiment og spenning. Nicolai Houm har på alle måter skrevet en stor roman.

I en bredt anlagt fortelling møter leseren familien Lindberg fra 1960-tallet og frem til vår tid. Gjennom elegante tidssprang blir vi kjent med den tidvis hardt prøvede forretningsmannen Arne Lindberg, hans kone Elise, samt oppveksten og senere karrierene til de tre barna: Den ambisiøse forfatteren og surferen Joachim, ballettdanseren og opprøreren Thea og den stadig tvilende feltpresten Christoffer.

Med Lindbergfamilien som omdreiningspunkt tegnes dessuten et levende bilde av et Norge i stadig utvikling, fra kunnskapsrevolusjon og studentliv på 1960-tallet via nyrikdom og Blitz-konserter på 1980-tallet til Afghanistan og operahus på 2000-tallet. Men viktigst er hele tiden menneskene og de stormfulle relasjonene dem i mellom.

Quantity:
Add To Cart
En sammenhengende opptur. Houm skriver lett, godt, poengtert og humoristisk, han dissekerer den øvre middelklasse med skarp penn og et våkent blikk.
— Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisa
Houms roman får deg til å nikke, le og tenke etter [...]. Nicolai Houm har med De håpefulle skrevet sitt gjennombrudd.
— Mari Nymoen Nilsen, VG
De håpefulle er bokhøstens store positive overraskelse [...]. En roman som øser ut godbiter, som gir og gir, og for leseren er det bare å ta imot [...] De håpefulle har en imponerende kraft; det glitrer av språket og humoren er i sekvenser like framtredende som ømheten, sårheten og styrken.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Energisk tidsdokument [...]. Det romanen nesten fløymer over av, er ein elegant og tørrvittig humor.
— Margunn Vikingstad, Morgenbladet
I en velskrevet, fleksibel tekst med stor underholdningsverdi holder han koken godt oppe med sin nesten 700 sider lange fortelling om familien Lindbergs prøvelser, en fortelling som på sitt fint satiriske vis også har en del å si om det moderne Norge [...]. De håpefulle er en energisk og lett tilgjengelig roman om den typen gjenkjennelig og relevant problematikk - og om håpet, tross alt.
— Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten
En svært underholdende, morsom og passe utfordrende slukebok [...]. De håpefulle spås en glitrende ferd ut i verden, og bør finne et stort publikum også her hjemme. Det er i alle fall verdt å håpe på.
— Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
Nicolai Houms De håpefulle er den type roman man trygt kan kjøpe tre, fire eksemplarer av. Man skal jo gi gaver i år også [...]. Nicolai Houm fanger den kultiverte middelklassens sjargong med nesten perfekt gehør.
— Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
Noe av det bedre som kan skje en i livet, er å åpne en tykk bok, lese noen sider og være fanget av teksten. Det skjedde da jeg ga meg i kast med De håpefulle [...]. Dette er en tekst som umiddelbart underholder, beveger og stimulerer til ettertanke.
— Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
Ei litterær utblåsing [...]. Nicolai Houm skriv med satirisk snert om redsla for å falle gjennom.
— Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid
De håpefulle er en velskrevet bok: god å lese, med elegante innganger, bra flyt, rensa for språklige klisjeer. Houm holder nivået hele veien [...]. Nicolai Houm fortjener sine lesere.
— Erlend Røyset, Klassekampens Bokmagasin
Man kan skrive pageturnere av litterær verdi, sa Nicolai Houm til Varden i høst, og ja: det har han klart [...]. Houm er en skarp iakttaker, og det er underholdende med hans blikk på miljøet han skriver fra - og tydelig kjenner godt til.
— Helga Lilleland, Varden
Noen ganger kommer man over ting som vekker så stor begeistring at man er pent nødt til å dele denne begeistring med andre. Den norske romanen De håpefulle av Nicolai Houm er en sånn ting.
— Harald Eia
Eit humoristisk og nådelaust bilete av eit moderne Noreg i stadig utvikling.
— Vårt Land
Houm balanserer fortellerstemmene på en fin måte og perspektivene og variasjonen fungerer godt. Jeg sitter med følelsen av å bli oppriktig interessert i denne fortellingen, og de veier og omveier hovedpersonene ender opp med å ta. Selv følelsesliv og tankegods sitter, og det er en fin driv i romanen. Det er ambisiøst å gå løs på å skrive en slik murstein, og den største bragden er å hale den helt i havn.
— Anette S. Garpestad, www.forlagsliv.no
Et imponerende flettverk av ulike tidsepoker, historier og stemmer. Til sammen blir det et skarpt, klokt og velskrevet portrett av en familie, men også av det moderne norske samfunn de siste tiårene. Bør leses!
— Heidi Linde, Kamille
Norge har fått en ny forfatter av internasjonal klasse. Han heter Nicolai Houm.
— Henrik Langeland
Herrejemini, for en bok Houm har skrevet! De håpefulle er en stor roman på mange måter [...]. Jeg håper du velger deg Houm i høst. Det fortjener han. Det skal mye til å ro i land en så stor bok, men han får det til med glans. Jeg skulle gjerne hatt mer, jeg.
— Linn Strømsborg, Bokmerker.
En fantastisk og herlig og meget leseverdig roman av det pageturneraktige slaget! Jeg anbefaler denne romanen varmt.
— Rose-Marie Christensen, Rose Maries litteratur- og filmblogg

De håpefulle i media:

«Følger norsk familie i 40 år» - les intervju med nrk.no.

«Hevneverk» - les intervju med Dagens næringsliv her

«Lyset under vann» - les utdrag fra De håpefulle på harvest.no.