Beistet

Beistet

0.00

Per Schreiner

ISBN: 9788210057168
Pris: 349,-
87 sider
Utgitt våren 2019

En stille vårdag på løpetur i skogen blir Knut bitt av et dyr. Dagen etter begynner kroppen hans å forandre seg. På halsen dukker det opp små nupper. Luktesansen er forsterket, og en uforklarlig sult begynner å hjemsøke ham. Likevel er det ingen som reagerer på forvandlingen han går igjennom - hverken kona, datteren eller naboene i det pene forstadsstrøket. Knut selv vet heller ikke hva han skal tro. Kanskje det ikke er så ille, livet går videre. Selv et beist må vaske klær. Selv et beist må lage middag.

Beistet - litt som Mary Shelley, litt som Wes Craven, litt som Samuel Beckett, og helt Per Schreiner.

Omslagsdesign: Hulefisk

Last ned høyoppløselig omslag her.

Add To Cart
En mørk, liten perle.
— Kjetil Røed, Vårt land
For en herlig stund denne boken tilbyr, der man føler huggtennene vokse ørlite grann.
— Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
Hvorfor er ikke dette navnet en gjenganger på langlister, kortlister og i bildetekster der nyhetsbyråene sender ut bilder av vinneren med en noe mer glamorøs prisutdeler? Det er noe galt fatt i dette landet, men enhver kan gjøre en liten forskjell ved å lese Per Schreiner og forfattere som ham. For unge som skriver, er “Beistet” et funn. Studer og noter hva forfatteren gjør og hvordan. Og gjør det samme. Om igjen og om igjen. Slike romaner kommer bare fra mengdetrening og et skarpt blikk for hva som ikke skal være der. (Terningkast fem)
— Vidar Kvalshaug, BOK365.no
«Beistet» er en fascinerende, forunderlig bok som handler om en mann som gradvis forvandles til et dyr. (Terningkast fem)
— Valerie Kubens, Fædrelandsvennen
Stilstudie i romankomposisjon, språksikkerhet og effektiv fortellerteknikk. ... Schreiner har igjen levert en overbevisende og høyst leseverdig roman. Det må nå trygt kunne hevdes at han definitivt har skrevet seg inn i samtidslitteraturens fornemste selskap. (Terningkast fem)
— Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad
Per Schreiner skuffer aldri og jeg må si at jeg blir stadig imponert over hva han kan få til på relativt få sider. ... For dere som ikke har lest bøkene hans så gjør det, bare les.
— Beathe Solberg, beathesbibliotek.no