Avstand²

Avstand²

0.00

Monica Isakstuen

ISBN: 9788210050732
Pris: kr 329,–
295 sider
Utgitt: 2009

Aleksander blir oppringt av en kvinne som påstår at hun var gift med hans far og at denne mannen nettopp er død. Dette er et pussig budskap, ettersom Aleksander har vokst opp i visshet om at faren døde før han ble født. Aleksander oppsøker kvinnen, og i huset hun bor i finner han en hel etasje som er dekket av hundrevis med bilder av ham selv, fra sjuårsalderen og fram til i dag. 

Hvorfor har faren fulgt etter ham og tatt bilder men aldri kommet fram – og hvem kan nå fortelle sannheten om det som skjedde?

Quantity:
Add To Cart
Handlingen er så dramatisk at en såpeserieregissør ville gnidd seg i hendene. Men
Stavlund blir ikke spekulativ. I all hovedsak håndterer hun både fortellingen, der flere av aktørene kommer til orde, og tematikken, godt. Romanen jobber seg langsomt fram mot avsløringen – en sannere fortelling om fortida. «Avstand2» er en anstendig og fin debut om å vokse opp med en traumatisert mor, og om skaden og avstanden fortielser
og flukt skaper.
— Maya Troberg, Dagbladet
Avstand² er en bok det går lett å lese. Den er spennende, mye drevet av replikker, og historien er såpass kompleks at det hele tiden kommer frem nye sider av den og gjør den interessant å lese. (...) Dette er likevel en god debutbok. Avstand? er en bok om en før-og-etter-opplevelse i en ung manns liv, og det som skjer, er til tider utrolig. Det er en spennende historie, godt fortalt i et stort sett sikkert språk. Det er nesten noe filmatisk over boken.
— Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land
Vakker debut om nære relasjoner. (...) Å flette fire så komplekse historier sammen, krever både stram regi og struktur. Forfatteren har godt grep om begge deler og leverer en imponerende debut. Personene fengsler leseren og vi får en nærhet til dem. Historien har også en elegant fremdrift. Særlig mye rusk i maskineriet er det ikke å nevne. Monica Isakstuen Stavlund er en forfatter jeg håper vil fortsette å servere oss romaner.
— Anette Torjusen, Fredrikstad Blad
På tross av en ukronologisk og kompleks historie, fletter forfatteren det elegant
sammen.
— Eva Hilde Murvold, Trønder-Avisa
Sum summari: dette var storartet. Takk til Stavlund, jeg håper hun kom seg raskt hjem fra lanseringsfesten. For hun må bare kjøre på videre! Skriv!! Skriv!! Jeg vil ha mer! Hemningsløse anbefalinger!! God bok!
— Bloggen "Jeg leser"
Avstand² er en tilnærmet perfekt bok. Den er spennende, lett å lese, har et gjennomført flott språk, den er original, har karakterer du bryr deg om, den får deg til å tenke, til å føle, og den sitter igjen i kroppen din selv dager etter at du la den fra deg. Les den.
— Bloggen "Rullerusks rablerier"
Dette er en bok som handler om forholdet mellom en psykisk syk mor og hennes sønn. Boka var fin. Utrolig mye bedre enn den siste norske boka jeg leste. (...) Stavlund kan skrive. Hun kan skrive som bare det! Jeg gleder meg allerede til neste bok.
— Bloggen "Knirk"
Haltende, men lovende debut. Det er imponerende av en debutant å gi seg i kast med et så vidt komplisert materiale som denne romanen fremviser. (...) Og lesere bør boken få.
— Hans H. Skei, Aftenposten
Jeg falt lett inn i denne romanen, fant omgivelsene behagelige å være i og ble trygt loset gjennom fra start til mål. (...) Det er i alle disse lommene av ufortalte ting avstanden som har gitt boka sin tittel kommer fram. Og det er der jeg liker romanen best. Det føles ubehjelpelig, det er sårt, det er ufullstendig og det føles virkelig.
— Bloggen "Bokstavelig talt"
Stavlund kan skrive. Språket hennes er lett og ledig, det er både driv og spenning i romanen. Jeg liker når hun vier seg til de finere detaljene, som Aleksanders irritasjon over gravide Fannys evinnelige knekkebrødspising. Slikt gir liv både til karakterene og teksten, det gir humoristiske pusterom...
— Silje Bekeng, Klassekampen
Det er noe unorskt over denne boka, synes eg. Noe befriende utadvendt. (...) Jeg kommer til å anbefale denne boka til lånere på biblioteket. Den fortjener mange lesere.
— Bloggen "Lille søster"