Tre romaner

Tre romaner

0.00

Henrik Nor-Hansen

ISBN: 9788210055867
199,-
187 sider
Utgitt 2017

Sankthans 1998 blir Kjetil Tuestad funnet bevisstløs på Hommersåk utenfor Stavanger. Politiet mistenker blind vold. Et halvt år senere blir saken henlagt. Tuestad opplever en rekke nevropsykiatriske senskader.

Høsten 2013 kjører Halvor Leland inn i en folkemengde i Stavanger sentrum. Man tror ugjerningen kan ha vært utløst av psykose. Under behandlingen kommer det frem at Leland gjennom flere år har vært utsatt for store mengder psykososialt stress.

En norsk forfatter forelsker seg i en avdød kvinne i Toronto. Det skaper et begjær som undergraver alt, og han står med ett på terskelen til noe grunnleggende uavklart.

I denne utgivelsen samles tre av Henrik Nor-Hansens romaner – En redegjørelse for reisestipendet 2010, En kort evaluering av psykososialt stress og Termin, sistnevnte nominert til Nordisk Råds Litteraturpris 2017. Bøkene gir en innføring i et av de mest særpregede forfatterskap i norsk litteratur i dag.

 

Last ned høyoppløselig omslag her.

Omslagsdesign: Exil Design.

Add To Cart
Henrik Nor-Hansens forfattarskap er herleg depressivt og fullt av faenskap. Han er språkets nattskiftarbeider. ... Det som verkeleg begeistrar meg er at Nor-Hansen har eit sjeldan kompromisslaust prosjekt gåande, eit som kan få elskarar av svart humor, nådelaus realisme og intelligente formeksperiment til å riktig kroe seg.
— Merete Røsvik Granlund, Bokvennen litterær avis