Dronning Loanas mystiske flamme (P)

Dronning Loanas mystiske flamme (P)

0.00

Umberto Eco

Oversetter: Birgit Svihus
ISBN: 9788205352629
Pris: kr 129,–
490 sider
Utgitt: 2006

Yambo er en italiensk antikvariatsbokhandler i midten av sekstiåra. Da han våkner opp etter et slagtilfelle, gjenkjenner han ikke sin egen familie, han husker ikke hva han heter eller hva livet hans har bestått i. Derimot husker han innholdet i hver bok han har lest og kan sitere hva som helst fra Moby Dick eller Star Trek, Proust eller Dante.

I et forsøk på å finne igjen fortiden, drar han tilbake til familiehjemmet der han vokste opp, og går systematisk gjennom esker med gamle aviser, tegneserier, politisk propaganda, fotoalbum, dagbøker og grammofonplater. Slik avdekker Yambo gradvis det som har påvirket og formet hans generasjon fra 30-tallet og frem til 90-tallet: Mussolini og 2. verdenskrig, popkulturen, Josephine Baker og Lyn Gordon, for å ta noe. Hukommelsen løper løpsk, og livet raser forbi øynene hans i form av en illustrert roman.

Add To Cart
Hvis fortellinger er hittebarn, er dette en som Jan Kjærstad eller Jostein Gaarder burde gått over lik for og fått adoptere. (...) en herlig anledning til å la din barndom og dine leseropplevelser smelte sammen med barndommen og leseropplevelsene til en mann som, må vi nok innrømme, er smartere enn de aller fleste av oss.
— Bjørn Gabrielsen, DN