Havmannen (P)

Havmannen (P)

0.00

Carl-Johan Vallgren

Originaltittel: Havsmannen
Oversetter: Bjørn Alex Herrman
ISBN: 9788210053115
Pris: kr 149,–
297 sider
Utgitt: 2013

Det er Nella som passer på lillebroren sin. Selv om hun bare er femten. Pappa er i fengsel og mamma sover, bortsett fra når hun er full. Derfor er det Nella som sørger for at Robert får mat, og gjør leksene. Derfor er det hun som taper sammen brillene når noen på skolen har slått dem av. For det er vanskelig å passe på hele tiden. Og hvorfor er det alltid sånn at det er de svake det går ut over?

Men så begynner mystiske ting å skje, noe som vil få avgjørende konsekvenser for Nella og Robert, og som endrer forutsetningene for alt. For selv i en verden uten håp, selv for en jente uten fremtid, så finnes det fortsatt noe fantastisk, noe det ikke helt går an å beskrive. Noe som viser at det svake også kan være sterkt, og skape et lys for andre.

Quantity:
Add To Cart
Fortellingen, vond som den tidvis er å lese, blir sittende i deg på en måte man sjelden opplever i samtidslitteraturen. Godt gjort!
— Knut Faldbakken, VG
Nok en innertier.
— Cathrine Krøger, Dagbladet
Boka er spennende, vakker, trist og håpefull.
— Nina Engh, Porsgrunns Dagblad
Vondt, vakkert og overrumplende om mobbing, søskenkjærlighet og det magisk eventyrlige.
— Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
På en vidunderlig måte lykkes forfatteren å skape en leseverdig historie ut av denne blandingen av hverdagsnær realisme og fantastisk magi.
— Anne Schäffer, Tara