Gulldronning, perledronning

Gulldronning, perledronning

0.00

Margaret Skjelbred

ISBN: 9788210054624
Pris: kr 149,–
Utgitt: 2015

Signhild nøster opp trådene og forteller om sommeren da hun var sju. Den sommeren Nattbildet begynte å vise seg midt på dagen, da morfaren var alt hun visste og hun bare så vidt kunne ane alt hun hadde glemt. Den sommeren da morfaren forsøkte å lokke henne ut av Berget det Blå med sine eventyr og fortellinger. Om morfarens ekteskap med Signe, om et svik som aldri kan gjøres godt igjen og en reise til den andre siden av jorda. Om morens omgang med snille Hildermann, Lørrik og skumle Skrakle.

Margaret Skjelbred har skrevet en urovekkende roman. Minnene og fortellingene berettes varsomt, varsomt, og avdekker en sterk historie om et forsømt barns tilbaketrekking fra verden og en voksens evne til å dra barnet ut igjen. En roman om å være barn og å være voksen, om hvordan minner og fortellinger som griper inn i hverandre og i hverdagen, og et finstemt og rørende portrett av forholdet mellom en gammel mann og hans datterdatter som leseren sjelden vil glemme

Quantity:
Add To Cart
Margaret Skjelbred har begått en utrolig vakker bok om et jenteliv med nesten dødelig destruktiv start. (...) Et nydelig portrett av forholdet mellom en gammel mann og hans barnebarn.
— Berit Kobro, VG
...vi har å gjøre med en usedvanlig god roman.
— Aftenposten
Boka hviler i et varsomt språk der de mest brutale fakta formidles med de mest porselensskjøre formuleringer.
— Knut Olav Åmås, Dagbladet
En vakker og gripende bok. (...) Den kommer til å sitte fast i tanken svært lenge.
— Stavanger Aftenblad