Å leve med Shakespeare

Å leve med Shakespeare

0.00

Inger Merete Hobbelstad

ISBN: 9788210056208
199,-
576 sider
Utgitt 2017

23. april 1616 døde William Shakespeare. Siden den gang har de fleste stykkene hans blitt udødelige klassikere, og er spilt på scener verden over. Men hva er det med denne forfatteren, som selv etter fire hundre år fortsatt berører sine lesere og vekker slik begeistring?

Med utgangspunkt i ti av William Shakespeares stykker har Inger Merete Hobbelstad skrevet en personlig, klok og morsom bok, som også handler om Breaking Bad, Ibsen, Abraham Lincoln, Roman Polanski, Barack Obama, Freud, Strindberg, Undset, Knausgård og mye mer. For hva forteller Romeo og Julie oss egentlig om kjærligheten? Og Othello om sjalusi? På hvilken måte kan Coriolanus forklare noe om det amerikanske presidentvalget i 2016? Og hvordan viser Beatrice og Benedikt i Stor ståhei for ingenting at den verste krangel kan skjule den største lidenskap?

I Å leve med Shakespeare viser Hobbelstad hvordan disse verkene fortsatt har mye å fortelle oss i dag.

Add To Cart
Essaysamlingen er et lærd og godt utgangspunkt for den som vil bli bedre kjent med Shakespeare.
— Karl Kristian Rådahl Kirchhoff, Minerva
‘I byer opprør; i riker strid.’ Om du lurer på hva vi skal med Shakespeare, så les ham. Og få drahjelpen du trenger fra Hobbelstad.
— Jonas Bals, Klassekampen
At den i det hele tatt finnes, er en liten begivenhet, for fyldige Shakespeare-monografier skrevet for et norsk marked er sjelden - og for meg, i hvert fall - ettertraktet kost. Når boka i tillegg er god, er det grunn til å feire.
— Marius Emanuelsen, Bokvennen Litterær Avis