Fritt Ords Honnør tildelt Odd Isungset

Journalist og forfatter Odd Isungset ble onsdag 31. oktober tildelt Fritt Ords Honnør-pris for sin undersøkende journalistikk om William Nygaard-saken.

Odd Isungset (f. 1955) er utdannet journalist fra Volda og har bl.a. bakgrunn som journalist og dokumentarsjef i NRK og TV2.

I 2000 kom boken hans om skuddene mot forlegger William Nygaard, Attentatet. Han fulgte opp saken høsten 2010 med Hvem skjøt William Nygaard? Boken avslører nye rystende detaljer omkring attentatet og etterforskningen, og i 2011 ble Isungset tildelt Den Store Journalistprisen for boken.

«Det er ingen tvil om at ditt arbeid har vore heilt avgjerande for at det nå endeleg kjem ei stadfesting frå påtalemakta om at skota i Dagaliveien er Norges Rushdie-sak, eit åtak på ytringsfridomen», sa styremedlem i Fritt Ord, Sigrun Slapgard, i sin tale til prisvinneren.

Les hele juryens begrunnelse her.

T_hvemskjot-forside.jpg
2018Tiden Norsk Forlag