Brageprisen til Monica Isakstuen

Monica Isakstuen ble i går kveld tildelt Brageprisen for sin roman Vær snill med dyrene. De andre nominerte i kategorien skjønnlitteratur var Kyrre Andreassen, Nils Chr. Moe-Repstad og Anne Helene Guddal. Vær snill med dyrene er en rå og opprivende roman om å leve med delt omsorg etter en skilsmisse. Fra juryens vurdering av romanen heter det blant annet: 

«Forfatteren lykkes med å åpne opp til større rom og nye måter å snakke på om erfaringer av oppbrudd og splittelse med sin finskårne, undrende og overraskende prosa.»

Monica Isakstuen er født i Oslo i 1976, og bor nå i Fredrikstad. Hun debuterte med romanen Avstand² i 2009 og har senere gitt ut diktsamlingen Alltid nyheter (2011). I 2014 ga hun ut den kritikerroste romanen Om igjen. Vær snill med dyrene er hennes tredje roman. Den er også på langlisten til P2 lytternes romanpris og har fått en rekke strålende anmeldelser. Her er et utvalg:

"En særegen leseopplevelse. ... Monica Isakstuen viser seg igjen som en strålende stilist.”
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Vær snill med dyrene er blitt en viktig og formsterk bok om å forstå bivirkningene av at familien er en ustabil størrelse.”
— Silje Stavrum, Bergens Tidende

“Monica Isakstuen har skrevet en poetisk, energisk og svært vellykket skilsmisseroman.”
— Brynjulf Jung Tjønn, VG

“Boken fortjener oppmerksomhet, inkludert en Brageprisnominasjon.”
— Atle Christiansen, Aftenposten

“Skarpt om savn og nederlagsfølelse.”
— Fartein Horgar, Adresseavisen

“Isakstuen har skrive ei nådelaus bok, men også ei overraskande morosam og innfallsrik bok.”
— Eivind Myklebust, Morgenbladet

 

 

 

 

 

Tiden Norsk Forlag