Min fars fem bad

Min fars fem bad

0.00

Per Schreiner

ISBN: 9788210054938
Pris: kr 329,–
160 sider
Utgitt: 2015

En far bygger fem bad. En sønn lyver for sin far. En farfar stikker av fra regningen. En familie spiller ut sine ritualer. En mann oppdager, i dagene etter sin død, hvor ferden går videre.

Min fars fem bad er en mørk og morsom samling med fortellinger. Her finnes livsløgner og sannhetsord, morsbindinger og fadermord, alvorsprat og lekelyst. For når mennesket møter på motstand i livet, antar dets reaksjoner de mest varierte og absurde former.

Quantity:
Add To Cart
Norsk samtid speiles på underfundig og umiskjennelig Schreiner-vis. En liten litterær juvel som du ikke bør gå glipp av i bokhøsten!
— Christer Mjåset
Dei fjorten forteljingane i Min fars fem bad sender tankane mine til tv- og filmuniverset, og det irriterer meg litt, fordi Schreiner openbert har klart å gi dei litterær form. Det er likevel filmatiske koplingar som melder seg først, og eg set Schreiners absurdisme og underfundige tragikomikk saman med nordiske regissørar som Bent Hamer, Roy Andersson og Ruben Östlund.
— Eivind Myklebust, Klassekampen
En av de beste norske novelledebuter de senere år.
— Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet
Per Schreiner imponerer med en klar stil i et kjent skandinavisk landskap. ... Fortellingene i Min fars fem bad tåler mange gjennomlesninger og fortjener et større publikum enn slike samlinger oftest får.
— Erle Marie Sørheim, Dagbladet
Min fars fem bad er en svært god bok.
— Leif Høghaug, Littkritikk.no
Mildt melankolske, mørkt morsomme og dialogsterke hverdagsskildringer.
— Sigmund Jensen, Stavanger aftenblad
Han har finni en form som heng på greip absolutt hele veien.
— Leif Ekle, NRK
Det er en lengsel som setter seg i magen og blir der. Lenge. Selv når det har gått flere dager, ja uker, siden jeg har lest samlingen.
— Sara Pihl Thiam, Debutantbloggen
Jeg har akkurat lest ut “Min fars fem bad” . Så godt om mennesker i sin helt vanlige, kjempende rarhet. En strålende bok!
— Jens M. Johansson, journalist og forfatter