Historier om trøst

Historier om trøst

0.00

Ida Hegazi Høyer

ISBN: 9788210055539
349,-
200 sider
Utgitt 2016

Det er aldri tilfeldig hvem man ser til, eller på. Synet er ikke nøytralt. Blikket kan lande utallige steder. Ser du tilfeldigvis på meg, er det deg det handler om. Er du fremmed nok, kan du finne nærhet hvor som helst.

Historier om trøst viser hvordan møter med nye steder og mennesker utfordrer hvem vi er, hvordan vi ser oss selv, eller vil bli sett. At identitet er en størrelse i stadig endring. At språket, eller det språkløse, kan vri oss ut av det trygge, men også binde oss sammen. Hvor usynlig skillet kan være mellom ensomhet og tilhørighet – grensen mellom omsorg og utnyttelse, likeså.

 

Last ned høyoppløst omslag her.

Add To Cart
Ida Hegazi Høyers nye novellesamling viser at hun er en av våre mest interessante forfattere.
— Erle Marie Sørheim, Dagbladet
Ida Hegazi Høyers femte bok, Historier om trøst, består av tre særdeles velskrivne historier. ... Du skal ikkje sjå bort frå at boka kjem til å bli ein av mine favorittar i 2016.
— Margunn Vikingstad, Morgenbladet
Det aller mest spennende er hva som skjer når mørke hemmeligheter avdekkes og normaliteten slår sprekker. Det er nettopp framstillingen av disse situasjonene som gjør lesningen til en hemningsløs nytelse. For det er uhyre stilig gjort.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Høyer greier å bruke skildringar av intimt samliv til å få fram tre heilt ulike pardynamikkar i dei tre historiene, ikkje minst får hovudpersonen tydeleg ulike roller. Det er godt gjort og det mest imponerande i boka. Ho skriv også nøkternt og godt om sex, det blir verken latterleg eller platt.
— Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid
Tekstene er fylt med refleksjoner rundt kommunikasjon og kulturelle koder, beskrivelser av forførelsens nølende lirking. ... Mye av beholdningen i Hegazi Høyers fascinerende langnoveller er nettopp denne uhemmede utforskningen av møter mellom frie fugler i en verden som stadig blir mindre, men ikke nødvendigvis klokere.
— Sindre Andersen, Klassekampen Bokmagasinet
Hun har lykkes veldig godt. ... Både innholdsmessig og språklig blir vi satt litt ut av spill.
— Anne Cathrine Straume, NRK
Enda en flott bok fra Ida Hegazi Høyer. ... Savnet og lengselen i seg definerer hun verken for seg selv eller elskerne. Desto mer gripende blir dagene og nettene hennes også for leseren.
— Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
Å lese litteratur av Ida Høyer er som å bli bergtatt; man er med på en reise man aldri har tenkt fantes og ikke kan forestille seg hvor ender.
— Valerie Kubens, Fædrelandsvennen
Ida Hegazi Høyer skriver rått, ømt og drivende godt om ensomhet og intimitet. ... «Historier om trøst» vil for meg bli stående som en av årets beste norske leseropplevelser, en bok som forener originalt språk, tematisk mot og observasjonsevne, med et sterkt ønske om å si noe eksistensielt sant om å være en kropp i verden.
— Gabriel Moro, VG (Terningkast seks)
Dette er, slik jeg ser det, Ida Hegazi Høyers absolutt sterkeste bok så langt. ... Tonefall, ordvalg og hendelser brukes på en måte som gjør at undringen for teksten (og dermed også interessen for den) ikke bare opprettholdes, men også forsterkes. Hegazi Høyer har godt blikk for de skjulte strømningene av usikkerhet og makt som kan prege et parforhold. ... “Historier om trøst” er en strålende bok som forhåpentligvis får mange lesere.
— Sondre Midthun, Bokvennen Litterær Avis
Historier om trøst er en stor leseropplevelse fordi Høyer kombinerer sterkt språklig driv og et modig tema med et finstilt blikk på menneskelig sårbarhet og kroppslig nærhet.
— Silje Stavrum Norevik, Bergens Tidende
Høyer er ekstremt stilbevisst, og vrir og vender på leserens­ forventninger om hvordan den menneskelige psyke er skrudd sammen. Med denne sterke­ samlingen av tre historier om trøstens psykologi har Ida Hegazi­ Høyer skrevet en av de mest interessante bøkene som kom i det litterære knallåret 2016.
— Hilde Slåtto, Vårt land