For riket er ditt

For riket er ditt

0.00

Birger Emanuelsen

ISBN: 9788210052514
Pris: kr 329,–
202 sider
Utgitt: 2012

Gjennom fortellinger og skrøner følger vi de forunderlige menneskene som lever på en liten øy over en periode på åtte hundre år, gjennom fødsel og død, tro, hat og kjærlighet.

For riket er ditt er en samling enkeltstående fortellinger. Det er et overskudd av personer og hendelser, raust vevet sammen med en kombinasjon av humor og alvor, og av en forfatter som griper fortellerkunsten med begge nevene. Etter hvert vokser det fram et slektskap mellom historiene. De står alene, men i ei rekke. 

Litt som oss andre.

Quantity:
Add To Cart
Ingenting er opplagt i sterk novelledebut. Ti særdeles gode debutnoveller, lagt til et lite øysamfunn på Sørlandet. Fortellingene har et tidsspenn på åtte hundre år, og kretser rundt middelaldersk gudstro, samtidsaktig sjalusi, død, kjærlighet og ondskap.
— Cathrine Krøger, Dagbladet
eit heilt uvanleg forfattartalent [...] særleg er han god som forteljar, for det aular av små forteljingar inne i tekstane, nokre setningar her og der teiknar spennande lagnadar og fascinerande situasjonar, i eit enkelt, men godt variert språk. Emanuelsen er, kort sagt, ein virtuos med eit stort repertoar.
— Odd W. Surén, Dag og Tid
Birger Emanuelsen har levert en av årets mest overbevisende skjønnlitterære debutbøker, som gjennom den fengslende skildringen av generasjoners skjebner gjennom åtte hundre år igjen stadfester Sigrid Undsets ord om at menneskenes hjerter forandres aldeles intet i alle dager.
— Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad
en av høstens sterkeste debutantutgivelser [...] Gjennom boka gnistrer språket, ikke på en spraglete måte, men med autoritet. Det er en språklig smidighet her, som kombinert med et voldsomt trykk og en tydelighet skaper lesning som gir inntrykk og griper.
— Silje Bekeng, Klassekampen
De ti fortellingene oser av fortellerglede og evne til å formidle en historie.
— Hilde Elise S. Bie, Agderposten
Slik balanserer forfatteren det komiske mot det dypt alvorlige: Hvilke krefter som griper styrende inn i livene våre, hvordan det kommer til utrykk og hvordan det lille, vakre kaster seg fram mot mørket.
— Guri Hjulstad, Trønderavisa
Han mestrer antydningens kunst på utmerket vis.
— Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende
en engasjert historieforteller med gode konflikter og forlokkende situasjoner [...] Han har samlet sammen en liten konfekteske med forunderlige vendepunkter.
— Kjell-Richard Landaasen, Vårt Land
Birger Emanuelsen er en fremragende forteller som behersker fortellerkunsten til fulle. Historiene fengsler, ordene flyter lett og selv om det er en mørk bok så er den ikke uten humor.
— Brit Imeland, Digglitt.no