Tjuefem krigsdikt 1917-1918

Tjuefem krigsdikt 1917-1918

0.00

Wilfred Owen

Oversetter: Arne Ruste
ISBN: 9788210053900
Pris: kr 279,–
70 sider
Utgitt: 2014

Wilfred Owen er den viktigste av de britiske poetene fra Første verdenskrig. Hans dikt har hatt stor innflytelse på ettertidens forståelse av hvordan soldatene opplevde kampene, og ikke minst hvilket sjokk det var å gå i en krig som for første gang ble ført med alle moderne midler.  

Owens dikt er realistiske og brutale, og står i skarp kontrast til datidens oppfatning av den «ærefulle» kampen. Med dem fikk offentligheten klarhet i, kanskje for første gang, hva krig egentlig innebærer. Men i tillegg er Owen fylt av varme og medfølelse overfor kameratskapet i skyttergravene. Det er ikke uten grunn han er blitt kalt soldatenes poet.  

Arne Ruste har plukket ut og gjendiktet et knippe av Wilfred Owens mest kjente dikt, som for første gang presenteres på norsk.

 

Quantity:
Add To Cart
En intens gjendikting av Arne Ruste. Og etterordet, skrevet av Janne Stigen Drangsholt, gjør oss kloke på Owen - denne kortlevde, store skikkelsen i engelsk litteratur, som rapporterte fra gjørma og hjem så folk kunne skjønne hva som foregikk.
— Olav Egil Aune, Vårt Land
Eit møte med noko av den fremst krigslyrikken.
— Johannes Kleppa, Dagen