Tilgi det virkeliges blomstring

Tilgi det virkeliges blomstring

0.00

Casper André Lugg

ISBN: 9788210056666
Pris: 299,-
64 sider
Utgitt høsten 2018

Casper André Lugg har gjennom sitt lyttende og konsentrerte uttrykk vist seg som en av våre sterkeste poeter. Diktene hans kjennetegnes av en sjelden våkenhet for erkjennelsene som ligger i møtet med omgivelsene, særlig hva angår troen og naturen, og formmessig preges de av en stor billedskapende evne.

Tilgi det virkeliges blomstring er dedikert til det åpne øyeblikket, hvor tilgivelsen blir en måte å være til på, heller enn mellommenneskelig konsept. Denne tilstedeværelsen blir diktets måte å forbinde seg med verden på, som noe selvstendig og likestilt; en organisme.

Last ned høyoppløselig omslag her.

Bokdesign: Egil Haraldsen & Ellen Lindeberg / EXIL Design

Add To Cart
Få norske diktarar skriv for tida like åndfullt og interessant som Casper André Lugg.
— Alf Kjetil Walgermo, Vårt land
Få unge poeter her til lands skriver så sterkt, kompromissløst og overbevisende som Casper André Lugg. ... Når det er sagt skal jeg ikke lese langt før jeg befinner meg i et umiskjennelig Lugg-landskap av skog, tåke, is, frost og sevje. Videre: Det både krystallklare og krevende språket, de enkle og samtidig fortettede bildene, de bent frem vakre formuleringene.... språkarbeidet viser en poet som vil noe med diktene sine; her utfordres vårt faste forståelsesapparat på en dypsindig måte.
— Katrine Heiberg, Morgenbladet
Lugg er ein ung, dyktig lyrikar som både tenkjer og skapar suggererande bilete, med eit undertrykk av eksistensielt alvor.
— Sindre Ekrheim, Dag og Tid
Med sin siste utgivelse, har Lugg toppet forfatterskapet sitt så langt, og gitt oss et eksempel på noe av det største poesien har i seg å gjøre: Fornye, utdype og åpne språket.
— Live Lundh, Vårt land