Nå solen med en finger

Nå solen med en finger

0.00

Alexander Bertin Øyhovden

ISBN: 9788210056758
Pris: 299,-
69 sider
Utgis høsten 2018

Nå solen med en finger handler om ensomhet, sorg og angst, - det å miste seg selv, og destruktiviteten som vokser frem i takt med følelsen av å være verdiløs og isolert. Diktene beskriver sammenbruddene og forsøkene på å bygge seg opp igjen. Alexander Bertin Øyhovdens dikt preges av et sjeldent overskudd, et vitalt håp og ikke minst et helt eget billedspråk som demonstrerer det livsbejaende i å fortsette uansett:

 barna

 jeg jobber med barna

av samme grunn som vokteren jobber i fyrtårnet

vi trenger lys

 

vi trenger en liten gutt

som sier han ikke vil spise kylling

fordi han er redd for å få vinger

 

og en jente med kritt

som tegner et øye i skolegården

så jorden kan få se himmelen

Last ned høyoppløselig omslag her.

Add To Cart
Det er en kompositorisk modenhet over denne boken som man ikke så ofte ser hos debutanter. ... Alexander Bertin Øyhovden har levert en solid diktdebut. Den er god og gjennomarbeidet, og føles som et enhetlig verk snarere enn en samling enkeltdikt. Forfatteren har et klart språk og en evne til å tegne situasjoner, samtidig som han har evnen til å utvide situasjonene og begrepene og få dem til å romme mer enn det som står på papiret. Diktene oppleves som åpne og tilgjengelige, uten å være enkle eller entydige.
— Ola Jostein Jørgensen, Littkritikk
Finurlige og tankevekkende, spenstige og poengterte. ... Ensomhet og angst er temaer som ofte går igjen. Men samtidig er det en egen humor tilstede.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad (Terningkast fem)
Debutanten Alexander Bertin Øyhovden syner at den biletdrivne lyrikken framleis eig livskraft. ... Dei relativt korte dikta, som er samla i seks namngitte avdelingar, kunne ha bore dei golde eksistensielle frammaningane aleine. Men Øyhovden har med heldig hand veva inn eit familiemotiv.
— Sindre Ekrheim, humbaba.bo
En svært lovende debut.
— Beathe Solberg, beathesbibliotek.no