Høyt henger de

Høyt henger de

0.00

Eva Joly
ISBN: 9788210056321
Pris: 379,-
400 sider
Utgis mars 2018
Oversetter: Birgit Owe Svihus

En kraftfull politisk thriller som utspiller seg på tre kontinenter, med tre sterke kvinner i hovedrollene.

Midt i det franske presidentvalget mellom den sittende presidenten og konkurrenten fra ytre høyre, blir industriministeren funnet hengt på kontoret sitt. I mediene blir dødsfallet til presidentens lojale minister knyttet til sorgen over at han nylig mistet sønnen i en motorsykkelulykke, men datteren avviser denne teorien, selv om få lytter til henne. Samtidig følger journalistene nøye med på reaksjonene til bankieren Inga Gaumont, en styrtrik enke som dessuten var ministerens elskerinne.

I Paris, Lagos og New York blir mektige interesser konfrontert med det de hater aller mest: usikkerhet, når makten deres trues. Er det fortsatt mulig å bremse det kriminelle systemet som infiltrere samfunnet på alle nivåer? Man må i så fall være blind, gal eller klar for å miste alt. Og skjebnen vil at tre egenrådige kvinner – en prostituert i Lagos, en russisk, blind journalist og en død ministers datter – havner i et dødelig spill der penger og makt sender dem i uventede retninger, og der de står i fare for å bli overkjørt av «rikets interesser».

Eva Joly og medforfatter Judith Perrignon følger opp sitt første samarbeid (Liras øyne, 2012) med en sinnrikt plottet thriller som trekker veksler på deres dybdekunnskaper om politisk og finansiell korrupsjon.

Add To Cart