Ravnene

Ravnene

0.00

Vidar Sundstøl

ISBN: 9788210051173
Pris: kr 379,–
300 sider
Utgitt: 2011

Lance Hansen mistenker broren Andy for drap, og en jakttur ender i et skuddrama mellom brødrene. Lance er gått i eksil i frykt for hva Andy kan finne på som hevn. Samtidig plages han av tankene på at en mann kan være uskyldig dømt for noe Andy har gjort, og Lance trekkes tilbake mot hjemstedet Lake Superior. Der møter han Chrissy, Andys tenåringsdatter, som skal vise seg å spille en uventet rolle både for drapsmysteriet og i forholdet mellom de to brødrene.

Med Ravnene viser Vidar Sundstøl hvilken sjelden evne han har til å spinne en nervepirrende vev av både ytre og indre historier. Romanen avslutter den kritikerroste Minnesota-trilogien.

Quantity:
Add To Cart
Besettende litterær reise. Vidar Sundstøls Minnesotatrilogi er en litterær fest, full av fortettet spenning, flott språk og fine troverdige karakterer.
— Berit Kobro, VG (terningkast 6)
Mektig og velskrevet om å gjøre det rette.
— Torbjørn Lysebo Ekelund, Dagbladet
Minnesota-trilogien er skrevet til ende, og vil for meg bli stående som et originalt, mangfoldig og inkluderende portrett av et landskap og menneskene som bor der, med alle deres løgner og lengsler.
— Anne Cathrine Straume, NRK P2
Hele Minnesota-trilogien anbefales herved, ikke som krim full av neglebitende grusomheter eller intense handlingsforløp, men en seig, vakker fortelling fra et gåtefullt miljø ved bredden av Lake Superior.
— Kristin Valla, Aftenposten K
Egenartet trilogi krysser målstreken i fin stil.
— Pål Gerhard Olsen, Aftenposten
Med krimromanen Ravnene sørger Vidar Sundstøl for at Minnesota-trilogien beholder spenningen til siste slutt.
— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Trilogien er fullført. Vidar Sundstøl er en vinner.
— Hele Ottesen, Varden
Stilsikker spenning.
— Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen (terningkast 5)
Helt klart noe av det beste som er levert av en norsk forfatter de siste årene.
— Jan Harbu, Vi Menn
Dette er originalt, det er nyansert, det er troverdig. Både i sin tegning av miljøet og forholdene mellom menneskene. Og det er troverdig som mannsportrett. Og selvfølgelig: Det er troverdig som ren kriminalhistorie. Vidar Sundstøl fra Bø i Telemark, må du fortsette å skrive kriminalromaner!
— Knut Holt, Fædrelandsvennen (terningkast 6)
Praktfull krim fra nordiske Amerika.
— Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen